Maattabellen

Schoenmaten & Onderhoud

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste schoenmaat te kunnen bepalen. Ook hebben wij hier een overzicht van alle informatie met betrekking tot het juiste onderhoud van je schoenen. Zo heb je er langer plezier van.

Schoenmaten & Onderhoud

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste schoenmaat te kunnen bepalen. Ook hebben wij hier een overzicht van alle informatie met betrekking tot het juiste onderhoud van je schoenen. Zo heb je er langer plezier van.

Hoe meet ik mijn schoenmaat via de maattabel?

Ga met je blote voeten op een stuk papier staan en laat de omtrek aftekenen. De afstand van het puntje van je grote teen tot je hiel  is de lengte. Neem de grootste voet als referentie. Als schoenen individueel aanzienlijk groter of kleiner vallen dan staat dit in omschrijving vermeld. Staat dit er niet bij? Houd dan de maten van onderstaande tabellen aan.

Hoe meet ik de schoenmaat van mijn kind via de maattabel?

1. Meet de voet ’s middags of ’s avonds, omdat de voet later op de dag wat dikker wordt.
2. Zorg dat je kind op een A4’tje staat en zet een lijntje bij de hiel en eentje bij de grote teen. Meet de afstand tussen de hiel en de grote teen en tel hier voor de groeiruimte minimaal 6 millimeter en maximaal 13 millimeter bij op. Gemiddeld groeien kindervoeten vanaf 3 jaar 5 milimeter per 6 maanden. Bij een groeispurt kan dit meer zijn.
3. Meet beide voeten en ga uit van de grootste afstand
4. Kijk in de onderstaande tabel welke maat kinderschoen past bij je kind.

Hoe bescherm ik mijn schoenen tegen vuil?

Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ begint het voorkomen van vieze schoenen bij het leggen van een beschermlaag over de schoen. Maak je schoenen vuil- en waterafstotend met behulp van een vuil- en vochtafstotende spray. Ad Noyen adviseert nano-spray. Nano-spray is universeel, dus je gebruikt het voor alle leersoorten en textiel. Je kunt deze spray gebruiken op glad leer, nubuck, suède én textiel:

  • Om glad leer te beschermen nevel je drie keer met een droogtijd ertussen van een paar seconden. Let wel op, nevel niet te nat in, het mag niet gaan druppelen.
  • Bij suède, nubuck en textiel moet je de schoenen helemaal inspuiten.
  • Wij adviseren om de schoenen telkens na tien keer dragen weer opnieuw in te spuiten voor optimale bescherming.
  • Zorg er wel voor dat je schoenen droog en zuiver zijn voordat je ze inspuit, anders fixeer je de bestaande vlek met de beschermlaag.

Hoewel de nano-spray universeel is, zijn er per materiaal ook specifieke onderhoudsproducten en behandelingswijzen toe te passen.

Hoe onderhoud ik leren schoenen?

Leren schoenen zijn niet voor niets populair. Leer is sterk en soepel: daarom zitten leren schoenen zo comfortabel. Maar om dat zo te houden vragen leren schoenen om wat onderhoud, ook als je ze niet draagt. Leer is een organisch materiaal, dat moet kunnen ademen. Voorkom kale neuzen of scheuren in het leer door het leer met enige regelmaat te poetsen. Met een kwartiertje poetsen per maand gaan je schoenen veel langer mee. Schoensmeer voedt het leer waardoor het niet uitdroogt en heerlijk soepel blijft.

Poets glad leer met de goede kleur, een blanco schoensmeer heeft minder effect. Poets bij gevlamd leer met de donkerste kleur. Voor vet leer met wat meer glans is er ook een spray van bijenwas die schoenen van glad leer, verrijkt leer, gewaxt leer en mat leer mooi houdt.

Spray en poets niet te veel, en gebruik absoluut geen schoenpoets of spray op basis van siliconen. Dat legt een afgedichte laag over leer en leer moet kunnen blijven ademen.

Hoe onderhoud ik schoenen van textiel, suède en nubuck?

In principe is regelmatig sprayen (na tien keer dragen) met nano-spray voldoende voor het onderhoud van textiel, suède en nubuck schoenen. De kleur kun je wat opfleuren met een nubuck- en textielflacon. Verkrijgbaar in diverse kleuren, dus ook matchend bij jouw kleur sneaker of laars. Gebruik zeker geen schoensmeer, dan wordt de suède hard en maak je vlekken.

Staat uw antwoord hier niet bij? Of heeft u suggesties?
Kom met ons in contact.